Evlerden, birbirimize dokunmadan kucaklaştığımız koca bir seneyi geride bıraktık. Ekmek nasıl yapılır videoları, görüntülü konuşmalar ve canlı konserler derken teknolojik imkanları sonuna dek kullandık. Daha doğrusu kullandığımızı sandık. JoJo ile teknoloji bizi yeniden şaşırtmayı başardı. 

JoJo, hem konserleri izleyebildiğiniz hem de gerçek zamanlı olarak arkadaşlarınızla sohbet edebildiğiniz eğlenceli bir deneyim sunuyor. Odalı bilet kategorisi sayesinde tek bir bilet alarak 5 arkadaşınızı odaya davet edebilirsiniz. Böylece konserde olup biten her şeyi arkadaşlarınızla anında paylaşma fırsatını yakalıyorsunuz. Adeta gerçek bir konserde gibi hissetmemiz için gereken ne varsa en ince ayrıntısına kadar düşünülmüş. Bu platformu diğer canlı yayınlardan ayıransa ses ve görüntü kalitesi. İnternet hızınız iyi ve uygun bir hoparlörünüz varsa, konser siz neredeyseniz orda!

Yakın zamanda peçeteye istek şarkı yazmaktan tutun özlenen chat odalarına kadar yeni özelliklerin geleceği de duyuruldu. Hal böyle olunca, gazetecilik refleksiyle içimizde çiçek gibi açan soruları susturmayı beceremedik ve JoJo ekibini karşımıza alıp sorularımızı teker teker sorduk. Röportajı okuduktan sonra doğru konsere!

‘Streaming servislerinde biz de varız diyoruz’

  • Jojo fikri nasıl ortaya çıktı?
    Uzun süredir dijital bir ürün çıkarma planımız vardı. Pandemi dönemini zaman olarak fırsata çevirip araştırmalarımızı yaptık ve JoJo’nun tüm teknik altyapısı, yazılımı, tasarımı ve marka kimliği üzerine çalışıp Aralık 2020’de ayağa kaldırmayı başardık.

 

  • Jojo ile neleri hedefliyorsunuz?
    Streaming servislerinde biz de varız diyoruz. Özellikle merkezimize müziği alıp, içerik türlerimizi çeşitlendirerek, diğer kültür sanat disiplinlerinden etkinlikleri  deneyimletmek; etkinlikleri Türkiye ve yurtdışındaki kitlelere erişilebilir kılmayı ve bununla birlikte JoJo komünitesi oluşturmayı hedefliyoruz.

 

  • Bu fikri müzisyenlerle paylaştığınızda nasıl dönüşler aldınız? Lansman sonrası birkaç konser daha gerçekleşti. Gelen  yorumlar nasıldı?
    JoJo’nun henüz bir aylık serüveninde özellikle çok önem verdiğimiz, ses ve görüntü kalitesi noktasında aldığımız olumlu geri dönüşler bizi çok mutlu ediyor. JoJo’yu diğer yayınlardan ayıran özelliklerimizden biri de sevdiklerinle bir aradaymış gibi etkinliğe katılma fonksiyonumuz. Bu alt yapı sayesinde ki biz buna odalı kategori diyoruz, kullanıcılar odalarına 5 kişiyi davet ederek konseri yüz yüze görüntülü izleyebiliyor, sohbet edebiliyor. Özellikle bu dönemin getirdiği ayrılık sürecinde bu formülümüz de oldukça sevildi ve ilgi gördü, odalı biletlerin satışındaki artış da buna dikkat çekiyor.

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

JoJo (@jojolive.tr)’in paylaştığı bir gönderi

‘100 TL ile 6 kişi konser izleyebiliyor’

  • Bilet ücretlendirmeleri neye göre yapılıyor?
    Yaptığımız araştırmalar ve tecrübelerimiz sonucunda şu an tekil izleme biletleri 20-40 TL aralığında, odalı izleme ise 6 kişi için çok daha avantajlı olabiliyor ve 100 TL’den satıyoruz. Özel günlerde ve etkinliğin içeriğine göre değişkenlik gösterebilir.

 

  • Konserler başlayınca da buradan içeriklere devam edecek misiniz?
    Müzik ve eğlence sektörünün pandemi dönemindeki dijitalleşme süreci ile beraber hybrid bir yapıda devam edeceğini düşünüyoruz.

 

  • Kaç kişilik bir ekibin çalışması?
    25 kişilik bir ekibin 6 aylık çalışması sonucunda JoJo’yu hayata geçirdik.

 

Bu gönderiyi Instagram’da gör

 

JoJo (@jojolive.tr)’in paylaştığı bir gönderi

Stand-up, söyleşi, tiyatro da geliyor

  • Kimler sahne alacak?
    Jolly Joker konserleri ile başladık. Bugüne kadar açılışta Oğuzhan Uğur sonrasında Cem Adrian, Yaşar, Ziynet Sali, Buray, Berkay, Ceylan Ertem, Fatih Ürek, Bilal Sonses JoJo’da konser verdi.
    Ocak ayı programına Reyhan Karaca, Sibel Alaş, Ömür Gedik, Ümit Sayın), Ozbi, Yaşlı Amca, NO.1, Halil Sezai & DAD’h Band ile devam edeceğiz. Her müzik türünden sanatçıyı izleyiciye deneyimlettireceğiz. Pop, alternatif, arabesk, rock, rap… Müzik dışında, stand up, söyleşi, tiyatro gibi farklı disiplinlerden kültür ve sanat etkinlikleri de olacak.

 

  • Konserleri arşivliyor musunuz? Tekrar izleme imkanı olacak mı?
    Konserlerimiz arşivleniyor ancak tekrar izlenme için talebe göre sanatçılarımızla anlaşıp böyle bir hizmeti gelecekte verebiliriz.

 

  • Bir konseri kaç kişi izleyebilir, bir kapasite söz konusu mu?
    Tekil izleme için sınırımız yok, odalı izlemede ise şu an 500 oda direkt açabiliyoruz, daha fazla oda talebi gelirse de açabiliriz.

 

  • Jojo ile Jolly Joker ailesi nasıl bir dönüşüme başladı, ileride yapacağınız yenilikler neler?
    Jolly Joker, JoJo’nun yatırımcısı ve ilk müşterisi, gelecek dönemde farklı organizatörler, promoter’lar, kurumsal kiralamalar da olacaktır.

 

  • Sizce bu dijital dönüşümle müzik dünyasında neler olabileceğini mi gösterdiniz?Bu dijital dönüşümle müzik dünyasında her yere ulaşabilir olabileceğimizi ve artık evimizden de canlı bir konserde eğlenebileceğimizi gösterdik.

 

  • Dijital konserlerde teknik altyapı her zaman konuşulur. Siz nasıl ilerlediniz?Teknik altyapı tarafında yazılım geliştirmede  Pragma Soft, CDN tarafında MediaNova ile çalıştık. Ürün analizleri, testler kendi ekibimiz tarafından yapılmaktadır.