1- Tonestro

Bu uygulamayı kullanabilemek için trompet konusunda bir nebze bilgili olmak gerekiyor zira daha çok egzersiz üzerine geliştirilmiş. Çalışmanıza ve gelişiminize göre seviye atlıyorsunuz, işin heyecanlı yanı da bu. 200’ün üzerinde trompet şarkıları yer alıyor.

https://www.youtube.com/watch?v=Rg6QoPiOhp4


2- Chordana Play

Casio LK-265, CTK-2500, CTK-2550 ve CTK-3500 klavyelerle ile uyumlu çalışan bir uygulama. Chordana Play ile piyano çalmayı öğrenebiliyorsunuz. Tempoyu parçanın çalma zorluğuna göre ayarlayabilir, tek el veya çift el seçenekleri göre çalışma yapabilirsiniz.  İçinde 50 çalmaya hazır parça ve ona ait midi dosyalar bulunuyor. Bu uygulamayı tabletinizden açıp elektronik piyanonuza bağlayın ve çalmaya başlayın.


3- Yousician

Hem bilgisayar hem de telefondan kullanılabilen bir yazılım. Uygulama nota okuma, enstrümanın inceliklerini anlatıyor. Kulağınızı da eğitiyor. Yıllık ve aylık üyelik sistemi olan uygulamada birçok parçanın gitar üzerindeki çalım şekli yer alıyor. Uygulamayla birlikte çaldığınızda nerede yanlış notaya bastığınızı ya da kısa çalıp çalmadığınızı tespit ediyor. Alıştırma için birebir. Uygulamada akustik gitar, elektro gitar, bas gitar, ukulele ve piyano eğitimleri var.


4- Perfect Ear

Uygulama kulak eğitimi, ritim eğitimi ve solfej eğitimi sağlıyor. Müzik teorileri hakkında eski ve güncel makalelerin bulunduğu uygulamada ölçek sözlüğü var. Ücretsiz indirilebilen uygulamanın egzersiz modellerine göre tek seferlik ücretleri var.


5- Udemy

Udemy bir online eğitim platformu. Bilinen aksine sadece dijital alana yönelik eğitimler yok bunun yanında müzik eğitimleri de bulunuyor. Belli bir ücret karşılığı keman, piyano, gitar, armonika, davul ve ukulele eğitimlerinden birini satın alabilir ve egzersizlere başlayabilirsiniz. İleri seviyede uzmanlaşmak istediğiniz alanı seçebilir, blues tarzında gitar çalabilirsiniz mesela…

https://www.youtube.com/watch?v=KYtL2dxX7bc


6- Melodics

Elektronik bateri satın almayı düşünüyorsanız ama VDrums’a bir göz atın. Çünkü bu alet için Melodics diye geliştirilmiş donanımlı bir uygulama var. Bu masaüstü uygulamasında 40 ders bulunuyor. Ücretsiz indirilen uygulamayı bilgisayarınıza kurduğunuz gibi ritim ve nota öğrenmeye başlayabilirsiniz. Bu arada Melodics’e abone olursanız, 70’in üzerinde derse de ulaşabilirsiniz.


7- Learn to Singing

Sesini eğitmek isteyenlere göre bu uygulama. Sesinizi analiz ediyor, farklı aralıklara çıkabilmeniz için pratikler yaptırıyor. Aynı zamanda karaoke yeteneklerinizi de geliştireceksiniz. Uygulama aylık ya da yıllık üyelik satın almanız gerekiyor.


 

8- My Chord Book Platformu

Majör firmasının geliştirdiği sistem günde 2 bin kişiye onlarca parça öğretiyor. Piyasada benzer platformlar bulunsa da yazılımın önemli bir özelliği var. Sevdiğiniz şarkıları YouTube’dan eşleyebilir ve akorlarını takip edebilirsiniz.


9- Lesson Face

Uygulamalarla ilerleyemiyorsanız görüntülü aramalarla dünyanın dört bir yanından enstrüman öğretecek eğitmenlerden ders alabilirsiniz. LessonFace sitesinde her enstrümana göre eğitmen var. Ücretlendirme eğitmenlere ve paketlere bağlı.


10- YouTube kanalları

Öte yandan YouTube’da videolar izleyerek de kendinizi geliştirebilirsiniz. Bunun için size minik bir liste hazırladık.
Gitar: GuitarJamz,  Nurkan Renda ile Gitar Vlogları, Onu Güler ile Gitar Dersi, JamPlay, Marty Music.
Ukulele: Andy Guitar,  Annie Rose, Türkçe Ukulele.
Piyano: Caner Başbuğa, MangoldProject, Hoffman Academy, PianoVideoLessons.
Bateri: Drumeo, Davul Öğreniyorum, Drum Beats Online.
Bağlama: Ayaz Müzik, Egemen Dişli.
Trompet: Salim Karaman, eTrumpet Lessons, The Black Trumpeter.