Jeopolitik konumdan kültür çeşitliliğine varan özellikleriyle, dünyanın öve öve bitiremediği 15 milyon nüfuslu İstanbul’da eğlenecek yer bulmak pek kolay olmuyor. Hep aynı mekanlara gitmekten sıkılmış, aynı sorunlarla yüzleşmekten yılmış ve çareyi evindeki pikaba sarılarak bulmuş sevgili müzikseverlerin isyanını çok sık duyuyoruz. Yapmayın etmeyin, çare evde kös kös oturmak değil. Zira yeni mekanları da desteklemek şart. Yıllardır Avrupa yakasındaki konser sirkülasyonunu Anadolu yakasına taşıma işinin büyük kısmını sırtlayan #Dorock XL, yeni mekanını Beşiktaş’ta açtı. Gidenleriniz görecek, Kadıköy’deki imkanları ve mekan büyüklüğünü katbekat genişleterek Dororck XL olmuş XXL! Bu projenin çıkış noktasını ve detaylarını Meydan #Beşiktaş kurucu ortaklarından Doğan Şeker ile konuştuk. Siz sohbetimizi okuyun ancak mutlaka gidip bir de kendiniz görün, eğlencesini görmeden anlaması zor.
  • Meydan Beşiktaş projesi nedir?
Meydan Beşiktaş bizim çatı ismimiz. 12 bin metre karelik bir proje. Onun da altında Dorock XL, Ziyade gibi 20’ye yakın alt markaların olduğu şehir oteli olarak planladığımız bir proje. Önceden de burası zamanın iyi sanatçılarının açık alanda konser verdiği mekanlarından biriydi. Şu anda da Beyoğlu bittikten sonra eğlence sektöründe de bir boşluk oluştu. Bu boşluğu doldurma işi biraz daha Beşiktaş semtine kalıyordu. Biz de böyle bir mekan yarattık; ferah, modern ve insanların aradığı her şeyi bulabileceği bir yer. Buraya gelen müzikseverler seçeneklerin ve imkanların artığını görecek.
  • İstanbul’da müzik mekanı olmak çok zor. Sizi bu noktada ayrıcalıklı kılan şeyler neler?
Haftanın her günü etkinlik yapmamız öncelikle. Her iki sahnemizde farklı müzik türlerindeki sanatçılara yer vererek farklı seyirci kitlelerine ev sahipliği yapıyoruz. İşte ayrıcalıklarımız.
  • Sahne alacak isimleri nasıl belirliyorsunuz?
Sezon, aylar ve sanatçıların istekleri doğrultusunda belirleniyor. Aynı zamanda Beşiktaş ve Kadıköy’deki öğrencilere göre. #Alternatifin izinden ancak popülerden uzaklaşmadan ilerliyoruz.
  • Nasıl yani?
Üniversiteler kapandığında farklı, açıldığında farklı performanslar sahneliyoruz. Onların dinlediklerini düşünerek hazırlanıyor. Çünkü öğrencilerin varlığı ve sahnemizden keyif almaları bizim için son derece değerli.
  • Üniversite öğrencilerine nasıl ulaşıyorsunuz?
Müzik çeşitliliğimizin yanı sıra yaptığımız işin doğruluğu ve fiyat politikamız ile.
  • Dolar kurunda dalgalanma sizi etkiledi mi?
Yeni açılan bir yer olarak diğer mekanlara göre fiyatlarımız ortalamanın altında. Elbette etkileniyoruz. Ama bizim için öncelik buraya gelen insanları ağırlayabilmek ve kendimizi tanıtabilmek.
  • Kadıköy’de nasıl bir oluşum gerçekleştirdiniz? Oraya nasıl bir yenilik kattınız?
Kadıköy de aslında Beşiktaş gibi. Dorock XL Kadıköy açılmadan önce bir konser mekanı boşluğu söz konusuydu ve bir açlık vardı, o açlığı da Dorock XL Kadıköy ile giderdik.
  • Kadıköy ve Beşiktaş kitlesi arasındaki farklılıklar neler?
Çok fazla farklılık yok aslında. Sadece Beşiktaş’a Beyoğlu’ndan geliyorlar Kadıköy’e ise Moda’dan. Beşiktaş’ın ağırlığı öğrenci. Sanırım tek fark bu.
MEKAN GÜZEL, SEYİRCİ ZORBA22 Kasım’daki Khontkar konserini yakından izledik. Mekan, ses sistemi, iç tasarımı, genişliği, servis elemanları ve ortalamanın üzerindeki ışık tasarımıyla gönlümüzü aldı. Konser deneyimimize gelince. Kitle, dinleyici değil de ‘hizmet talep eden müşteri’ gibiydi. Sahnede performans sergilenirken Khontkar’ı dinlemek yerine Kime Ne şarkısını hep bir ağızdan söylemeye başladılar. Bunu birkaç defa yapınca belki de kapanış şarkısı olan Kime Ne’yi söylemek zorunda kaldı. Ne oldu dersiniz, seyirci eşlik etmekten sahneyi izlemedi. Şarkı bitti çoğu dışarı çıktı, sohbete daldı. Khontkar’ı seversiniz ya da sevmezsiniz ancak o bir müzisyen, seyirci zorbalığıyla o çok güzel başa çıktı ancak müzisyenin hevesini baltalamanın anlamı yok.