❏ İstanbul Bilgi Üniversitesi’nden 51 tasarım öğrencisinin mezuniyet projelerinin yer aldığı Ters-Yüz adlı sergide gelenek ve yerel kültürleri, ürün-kullanıcı deneyimini ve
alışkanlıkları ele alıyor. Toplumsal hayattaki kritik noktalara değiniyor. Ters-Yüz adlı sergi, 16 Ağustos’a kadar santralistanbul kampüsünde yer alacak.
❏ Grafik çalışmalarından, afiş tasarımlarına ve tiyatro dekorlarına kadar farklı alanlardaki
başarılı eserleriyle tanınan Mengü Ertel’in müzeye benzeyen evindeki bu dekorlar ve
desenlerinden oluşan Dostun Çekmecesi adlı sergi, 31 Ağustos’a kadar Bozlu Art
Project Mongeri Binası’nda yeralacak.
❏ Yaşam, ölüm, savunmasızlık ve dönüşüm gibi bireysel deneyimleri nasıl karşıladığını ve bu durumlar kısıtlayıcı hale geldiğinde bireylerin mücadele edişini sorgulayan Bu Benim Fotoğrafım adlı sergi, 18 Ağustos’a kadar Halka Sanat Projesi’nde ziyaret edilebilir.
İstanbul ayağı olan bu serginin başlığı Kanadalı şair ve yazar Margaret Atwood’un aynı adlı
şiirinden esinleniyor.
❏ 19. yüzyılın ikinci yarısından itibaren sosyal, ekonomik ve fiziksel çok boyutlu dönüşüm geçiren Pera’nın bir kesitine odaklanan Aralıktan Bakmak: Meşrutiyet Caddesi’nden Bir Kesit adlı sergi, döneme ait fotoğrafların ve videoların bir araya getirilmesiyle oluşuyor. Sanal gerçeklik teknolojisi aracılığıyla bugün Pera Müzesi olarak kullanılan Bristol Otel’i deneyimleme şansı sunuyor. Sergi, 21 Eylül’e kadar İstanbul Araştırmaları Enstitüsü’nde
ziyaretçilerini bekliyor olacak.
❏ İnsanlar ve davranışlarının aracı olan nesnelerin geçmişi birbirine nasıl bağlanır? İki özel
koleksiyondan seçili on beş eseri bir araya getiren Aslına Sadık Kalınmıştır sergisi, zamanla değişen insanlarla, şeklinden işlevine dönüşen nesnelerin birbiriyle iç içe geçen hayat hikayesini anlatıyor. Aslına Sadık Kalınmıştır, 18 Ağustos’a kadar Salt Beyoğlu’nda yer alacak.
❏ Toplumsal, ekonomik savaşlar, mülteciler ve çevremiz hakkında düşüncelerimiz üzerine soyut bir dille çalışmalarını ön plana çıkaran Mustafa Salim Aktuğ’un Daha Berrak bir Güneş ve Göğün Gazabı adıyla oluşturduğu sergi, 20 Eylül’e kadar Ankara Atlas Sanat Galeri’de yer alacak.
❏ “Babamın Dünyası” ve Sinemaskop Türkiye” adlı iki bölümden oluşan sergi, Nuri Bilge Ceylan’ın 2003 – 2013 yılları arasındaki fotoğraflardan oluşuyor. Sergi, sanatçının yapıtlarıyla kırsala olan yolculuğu olarak da değerlendiriliyor. Sanatçının sinema ile fotoğraf dünyası arasındaki geçişkenliliğin ve çok katmanlılığın bir kutlaması düşüncesi üzerine inşa edilen Nuri Bilge Ceylan Baksı’da sergisini, 25 Ağustos’a kadar Baksı Müzesi’nde gidip ziyaret edebilirsiniz.
❏ Çalışmaları arasında fonksiyon kavramına yönelik incelemeleri ve veri görselleştirmeleri
bulunan Sergen Şehitoğlu, bir sistemi oluşturan girdiler ve çıktılar arasındaki bağıntıların soyut yapısını inceliyor. Sanatçı matematik alanına özgü simgeler üzerinden inceleme yapıyor. Denemeler: Fonksiyon Üzerine adlı sergi, 15 Eylül tarihine kadar Adatepe Taşmektep’te gidip görülebilir.
❏ 2016 yılından beri düzenlenen Mixer Sessions sergisi, Türk sanatçıların gelişmesine olanak sağlamak amacıyla yola çıktı. Mixer Sessions serisinde, tuvalden özgün videolara, sanat üretimi gibi pek çok mecrasını kapsıyor. Mixer Sessions IV’de yaratıcı yolculuğun henüz başındaki 20’ye yakın yeni sanatçıdan oluşuyor. Bu yıl dördüncü edisyonunu göreceğimiz Mixer Sessions IV sergisi, 4 Ağustos’a kadar Mixer’da yer alacak.
❏ Ahmet Güneştekin’in farklı araç ve yöntemlerden oluşan, uluslararası çok sayıda galeri tarafından temsil edilen sergisi Kayıp Hikayeler‘de mitosları subjektif biçimler olarak ele
aldığı çalışmaları göreceksiniz. Sergi, mitosların ve modern algılama biçimlerinin bir sentez içinde olduğunun fark edilmesini sağlamaya yönelik. Güneştekin’in kişisel sergisi Kayıp Hikayeler’i 18 Ağustos’a kadar Mine Sanat Yalıkavak Bodrum’da gidip görebilirsiniz.