Geçen yıl Kasım ayında iki gün üst üste sahne alan Altın Gün yeniden İstanbul’a geliyor. İlk geldiğinde konser biletleri anında sold out olduğu için bu sefer konser gününü üçe çıkardılar. Ancak o da yeterli olur mu bilinmez! Keza müzikseverler onlara bayılıyor, müzik yazarları tişörtlerini bile hayranlıkla giymeye başladı.

En başa saracak olursak. Alicia Keys’e Halkalı Şeker şarkısıyla gerdan kırdıran Altın Gün’ün hikayesi oldukça ilginç. Her şey Hollandalı basçı Jasper Verhulst’un İstanbul ziyareti sırasında 70’lerin Anadolu rock müziğiyle tanışmasıyla başlar. Ve bir grup kurar; gitarist Ben Rider, baterist Nic Mauskovic, saz, vokal ve klavyede Erdinç Yıldız Ecevit, vokalist Merve Daşdemir ve perküsyoncu Gino Groeneveld. Grubunun adı altın günü konseptinden gelmiyor, tamamen Jasper’ın tesadüfen ‘gold day’ kelimelerini Türkçeye çevirmesiyle konuyor. Klasikleşmiş Türk Anadolu rock şarkıları ve türküleri saykodelik ve funk tınılarıyla birleştirip müzik yapan grup, dünyayı dolaşmaya ve dünyaya göbek attırmaya başladı. Bu yıl Le Guess Who?, Beaches Brew, Lowlands, Best Kept Secret, Montreal Caz Festivali, Paléo gibi festivallerde sahne aldılar.

#Fransa başta olmak üzere Avrupa’daki birçok ülkede radyolarda çalıyor. Daşdemir, “Avrupa’da bu tür egzotik sound’ları çekici bulan büyük bir niş kitle var. Özellikle son yıllarda yükselişte olan bir trend” diyor. Geçen ay son teklisi Vay Dünya’yı çıkaran grup, Birlikte Güzel kapsamında 26-27-28 Nisan‘da Salon’da. Mutlaka canlı dinleyin, biletler bitmeden acele edin. Konsere gidecekler, Altın Gün’ün repertuvarındaki bazı şarkıları söyleyelim, ona göre dansa hazırlanın: Caney, Goca Dünya, Halkalı Şeker, Cemalim, Şeker Oğlan, Kaymakamın Kızlar