İstanbul’un müzikal zenginliğine katkıda bulunan korolardan Chromas, 10. sanat yılını özel bir konser serisiyle taçlandırmaya devam ediyor. Serinin en çok ilgi gören duraklarından biri olan kilise konserleri, bu kez Kadıköy’ün tarihi atmosferindeki Surp Levon Kilisesi’ne taşınıyor. 23 Mayıs Cuma akşamı, yani pek yakında gerçekleşecek bu performans, aynı zamanda Chromas’ın bu sezonki son kilise konseri olma özelliğini taşıyor. Bu da demek oluyor ki, insan sesinin o saf ve doğal tınısını bir kilisenin eşsiz akustiğinde deneyimlemek isteyenler için son çağrı niteliğinde.

On Yıllık Birikim, Özel Bir Repertuvar

Şef Başak Doğan yönetiminde on yıldır çok sesli müziğin farklı renklerini dinleyicilerle buluşturan Chromas, bu özel konser için repertuvarını adeta bir zaman tüneline çeviriyor. On yıllık birikimlerini masaya yatıran koro, eski nota sayfalarının arasından titizlikle seçtikleri, belki de dinleyicilerinin uzun zamandır yeniden duymayı arzuladığı düzenlemeleri de programlarına dahil etmiş. Bu, hem koro için nostaljik bir yolculuk hem de dinleyiciler için Chromas’ın müzikal evrimine tanıklık etme fırsatı sunacak. İnsan seslerinin birbirine örülerek dinleyeni çepeçevre sardığı, tamamen akustik bir deneyim vaat ediliyor.

Kapılar Açılıyor, Notalar Yükseliyor

Bu özel buluşma için kapılar saat 20:00’de açılacak ve konser saat 20:30’da başlayacak. Surp Levon Kilisesi’nin tarihi ve ruhani atmosferi, Chromas’ın sesleriyle birleştiğinde ortaya çıkacak manzarayı şimdiden hayal etmek bile heyecan verici. Ancak unutmamak gerekir ki, bu özel deneyim için biletler sınırlı sayıda ve passo.com.tr üzerinden temin edilebiliyor. Koro müziğine, akustik performanslara ve tarihi mekanların büyüsüne ilgi duyanların bu fırsatı kaçırmaması yerinde olur.

Müzik bazen en saf haliyle, sadece insan sesiyle ve mekanın doğal akustiğiyle buluştuğunda derinden etkiler. Chromas’ın 10. yılına özel bu son kilise konseri de tam da böyle anlara gebe gibi duruyor. Hem koronun on yıllık emeğine bir saygı duruşu hem de sezonu unutulmaz bir şekilde kapatmak için güzel bir vesile.