EV MÜZİSYENLERİNİN KURTARICISI
Retro akımını modadan müziğe hissediyoruz ama özlenen, klasik beat-box synth sound’una ulaşmak, stüdyosuz çalışan müzisyenler için halen zor. Sampleson’un SUB’ı ev müzisyenlerinin imdadına yetişen uygulamalardan. 15’ten fazla synth drum sesi içeren uygulamada pitch, decay, snap gibi parametreleri de kontrol edebiliyorsunuz. Sub-bass gibi çeşnileri de var. Üstelik sampleson.com’dan ücretsiz olarak indirebilirsiniz.
TRAKTOR DJ AİLESİNİN SON ÜYESİ
Native Instruments’ın Traktor DJ ailesinin son üyesi, S2 ve S4 modellerinin ortasında duran S3 oldu. Giriş seviyesinden sıkılan DJ’lere yönelik üretilen cihaz, S2’den alışkın olduğumuz büyük ve rahat paneli sunuyor. Ayrıca Tam EQ’lu 4 kanallı mikseri, iki tane 8’li setten oluşan RGB pad’leri gibi özellikleriyle profesyonel kulüp ekipmanlarından alışkın olduğumuz konforu sunuyor. Fiyatlar, iPad’e de uyumlu Traktor Pro 3 ile birlikte 649 dolar civarında.
‘JUPITER’ RETROSU
Jupiter adı, Roland’ın tarihi boyunca iyisiyle kötüsüyle büyük yere sahip. İki premium versiyonla da geri dönüyor, Jupiter-X ve Jupiter XM. Benzer özelliklere sahip snyhesizer’lar, 61 ve 37 tuşlu klavyeleriyle ve Jupiter-X’in slider ve tuş dolu gövdesiyle ayrılıyor. Roland’ın açıklamalarına göre, vizyonunuzdan ve müzikal yapınızdan ödün vermeden kompleks yapılar oluşturabiliyorsunuz. Kasım ayında piyasaya çıkan Jupiter-XM’e 1500 dolar’a ulaşabiliyorsunuz. Nisan 2020’de piyasaya çıkacak Jupiter-X’in fiyatının ise 2 bin 500 dolar civarında olması bekleniyor.
ADAM AUDIO’NUN SETİ
ADAM Audio, yaklaşık bir yıl önce T5V ve T7V alan monitörlerini duyurmuştu. Şimdi de bu iki monitöre uygun T10S subwoofer’la devam ediyor. Markanın iddiasına göre monitörler halihazırda 39Hz’e kadar sesleri üretebiliyor ancak bu subwoofer’ın da eklenmesiyle pes sesleri daha temiz mikslemek mümkün. Pratik bir kullanımı var, ses kartınızdan T10S’in girişlerine, oradan da T5V veya T7V’ye yönlendiriyorsunuz. Aşağı yönlü çıkışıyla da basları dengeli duymak mümkün. 390x318x413 mm’lik boyutlarıyla da, cihaz görece küçük ortamlarda kullanılabiliyor.
DİJİTALDE PLAK SEVDASI
Plak sound’larının dinleyicileri etkisine aldığı aşikar. Dijital araçlar da bu sound’ları kullanmak isteyen müzisyenlerin imdadına yetişiyor elbette. Audiothing’in Vinyl Strip’i, zengin klasik plak sesi kütüphanesiyle bu tatları arayanlara kolay bir prosesör arayüzüyle ulaşma şansı veriyor. 6 modülden oluşan ve her biri plak kaydının farklı yönlerini temsil eden arayüzünü istediğiniz gibi sıralayabiliyor ve ayrı ayrı kullanabiliyorsunuz. Özellikle sampler modülüyle hip-hop severlere göz kırpıyor, 90’ların imza sound’larına kolayca erişilebiliyor. Ne yapacağından tam emin olamayanlar ya da sadece eğlenmek isteyenler için rastgele butonları da var.
MEKANIN SAHİBİ
Universal Audio üst düzey ses üretimi konusunda, prosesörlerinden dijital plug-in’lerine büyük beğeni topluyor yıllardır. Apollo x6 ses kartı da unison mic preamp’leri, D ve D/A dönüştürücüleri, HeXA Core Uad Plug-in işlemcileri ve surround dinleme desteğiyle markanın tecrübesini yansıtıyor. Kendi iddiaları da büyük, fiyat fark etmeksizin piyasadaki benzer cihazlar arasındaki en iyisi olduğunu her fırsatta iddia ediyorlar. Thunderbolt 3 bağlantısına sahip cihaz, Unison teknolojisiyle çok düşük süreli gecikmeyle kayıt alınabilmesiyle de beğenildi. 5.1 surround formatını da destekliyor. Fiyatlar 16 bin lira civarında.