SERGİ
Azerbaycan’ın yaşayan mirası olarak bilinen ve İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth’in onurlandırdığı dünyaca ünlü ressam Sakit Mammadov’un eserleri SOCAR Türkiye desteğiyle sanatseverlerle buluşuyor. Opalizm adlı sergi opalizm tarzının yaratıcısı olan ünlü ressamın eserleri 5 Ekim’e dek Tophane-i Amire Kültür ve Sanat Merkezi’nde.
SERGİ
Mixer, Ali Şentürk’ün Biz Bu Değiliz, Bu Bizden Geriye Kala’ isimli dördüncü kişisel sergisine ev sahipliği yapıyor. Platon’un mağara alegorisine göre nesneler ve değişmeyen özlerden oluşan iki ayrı dünya vardır. Beden, nesneler dünyasına ait iken ruh özler dünyasından izler taşımaktadır. Sergide beden ve nesnenin parça/bütün meselesine odaklanan Şentürk parçalanmış, özgünlüklerini kaybetmiş unsurları tekrar bir araya getirerek yeni bir bütün oluşturmayı amaçlıyor. Son gün 12 Ekim.
SERGİ
Labirent Sanat, küratörlüğünü Gülben Çapan’ın üstlendiği Sefa Çakır’ın Bütünleşme – Çözülme isimli ilk kişisel sergisine ev sahipliği yapıyor. Çakır bu ilk kişisel sergisinde kağıt üzerine marker tekniğiyle ürettiği bebek ve çocuk portreleriyle izleyicinin karşısına çıkıyor. 19 Ekim’e kadar ziyaret edebilirsiniz.
SERGİ
Pg Art Gallery 25 Ekim tarihlerine kadar Hasan Pehlevan’ın Anı(t)sal Tahribat başlıklı sergisine ev sahipliği yapıyor. ıkımlar, sadece değişen dönüşen binaları değil; ekoloji, sosyoloji, ve antropoloji gibi alanları da etkilemektedir. Son dönemlerde tarihi mekanların tahribatı üzerine inceleme yapan sanatçı; inşa ve yıkımların çok hızlı bir şekilde ilerlediğini, yapıların koruma altına alınmayarak ya da yıkılarak yok edildiğini ve hafızasının boşaltıldığını görüyor, tanık oluyor. Bu deneyimlerine dayanarak eserler oluşturuyor.
SERGİ
Art On İstanbul, küratöryal sergi programı çerçevesinde Parça Bütün sergisinin ikinci ayağına ev sahipliği yapıyor. Sergi, merkez nokta olarak parça-bütün ilişkisini seçip sınırlı örnekler üzerinden hem zihinsel hem de plastik olarak yapıtın katmanlarını gözlemlemeyi ve karşılaştırmayı öneriyor. Guido Casaretto, Canan Dağdelen, Şakir Gökçebağ, Nuri Kuzucan ve Seçkin Pirim’in eserleriyle yer aldığı sergi, 26 Ekim’e kadar görülebilir.
PİLEVNELİ Mecidiyeköy, 27 Ekim’e dek Tobias Rehberger’in izleyiciyi bir gölge oyununa davet eden çalışması “Pişmanlık” ve fayanslardan oluşan bir diğer enstalasyonuna ev sahipliği yapıyor. Sanatçının bu işleri PİLEVNELİ Dolapdere’de 2 Kasım’a kadar Bazen Hiç Olmadığından Daha İyi Olur isimli sergisinin yanı sıra izlenebilecek.
SERGİ
Atonal 9 Solo, tarihsel bir an içinde toplumsal akışın bütünü dışında yer tutmuş olasılıklar, küçük otonom varoluşlar, kaçış çizgileri ve bireysel oluş denemelerini kendine dert edinen 9 sanatçının 9 solo sergisini tek bir başlık ve mekan bütününde bir araya getiren konsept bir sergi. Alışılmış karma sunumların ötesinde, her bir sanatçının düşünsel, üretimsel özerkliğini ve sergi mekanı üzerinden öznelliğini öne çıkaran ve estetik tekillikler aracılığı ile kolektif imge yaratan bir deneydir. 17 Kasım’a kadar Çemberlitaş Barın Han’da ziyaret edilebilir.
Eskişehir Eldem Sanat Alanı’nda Michel Foucault’un Disiplin Toplumu kavramı üzerinden şekillenen Standart adlı sergi Melike Bayık küratörlüğünde açıldı. Sergi bireysel ve sosyo-politik durumların insan üzerindeki baskı, dış kontrol ve evrilen iç kontrol meseleleri, tektipleştirilmiş insan ve toplum durumlarına dair farklı katmanlardaki konuları ele alıyor. 30 Kasım’a kadar görebilirsiniz.
SERGİ
Adını tarihi kervansaray kültüründen alan .han’da Türkiye’nin en önemli 23 tasarımcısının bir araya gelmesiyle oluşan tasarım sergisi açıldı: Türkiye’nin Tasarımcıları .han’da Buluştu. Bir seri halinde devam edecek sergiye alan açan ve serginin kürasyonunu üstlenen Yüksek Mimar Serhan Gürkan, projenin başlangıç noktasında tasarımcılardan tasarım olgusunun tanımını sorgulamalarını istiyor. Sergi 1 Aralık’a kadar izlenebilir. Serginin ilk edisyonu, sanatçı ve tasarımcı konuşmaları, sergi turları ve paralel etkinliklerle beslenecek.
SERGİ
Sadberk Hanım Müzesi, Vehbi Koç Vakfı’nın 50’nci kuruluş yıldönümünü kutladığı 2019 yılında, koleksiyonları arasında önemli bir eser grubunu oluşturan kitap sanatları ve hat koleksiyonundan bir seçkiyi Yazıda Ahenk ve Renk sergisiyle tanıtıyor. Serginin küratörlüğü, aynı zamanda sergi kataloğunu da hazırlayan Prof. Dr. Zeren Tanındı tarafından yapıldı. El yazma kitap ve hat koleksiyonunu 22 Aralık’a kadar görebilirsiniz.
SERGİ
Fotogerçekçilik akımının Türkiye’deki ilk temsilcilerinden Nur Koçak’ın 1960’lar ile 2010’lar arasındaki desenleri ve resim serilerinden oluşan en kapsamlı sergisi Mutluluk Resimlerimiz açıldı. SALT Beyoğlu ve SALT Galata’ya yayılan sergi, öğrencilik desenlerinden son dönem serilerine Nur Koçak’ın sanat pratiğine dair ayrıntılı bir bakış sağlıyor. 29 Aralık’a kadar görebilirsiniz.